Site Loader

De kosten voor het laten laseren van je ogen kunnen flink oplopen. In sommige gevallen zijn deze kosten (gedeeltelijk) te vergoeden door de zorgverzekeraar. Het is dan wel belangrijk om te weten of jouw aandoening(en) voldoen aan de voorwaarden. Dit houdt in dat het een medische aandoening moet zijn, waarbij een ingreep noodzakelijk is om het leed te verzachten. Het dragen van een bril of lenzen biedt namelijk volgens de verzekeraar vaak voldoende om het probleem te verhelpen. Gezien het feit dit voor een deel of zelfs volledig wordt vergoed, is er dus alleen bij een medische noodzaak sprake van een eventuele vergoeding.

Hoe zit het met een basisverzekering?

Iedereen die in Nederland woont en 18 jaar of ouder is, is verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Binnen deze verzekering vallen bepaalde medische kosten, maar hoe zit dit met het laten laseren van je ogen? De kosten voor het laten laseren van je ogen worden niet vergoed. Mits je een medische indicatie hebt. Deze indicatie moet worden vastgesteld door een oogarts en worden bevestigd door een specialist van je verzekeraar. Dus wil jij je ogen laten laseren omdat je het dragen van een bril zat bent? Dan is dit geen gegronde reden en zul je zelf voor deze kosten op moeten draaien.

Hoe zit het met een aanvullende verzekering?

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, krijg je vaak een beperkte vergoeding. De vergoeding kan worden gebruikt voor brillen, lenzen en dus ook voor het laten laseren van je ogen. De vergoeding varieert per verzekeraar en ligt vaak tussen de 100 en 250 euro per 2 jaar. Voor een bril is dit natuurlijk prima, maar wanneer je je ogen wilt laten laseren, is deze vergoeding natuurlijk aan de lage kant. Er zit dan niets anders op dan het overgrote deel uit eigen zak te bekostigen. Heb je besloten je ogen te laten laseren, neem dan eens een kijkje op https://www.laatjeogenlaseren.nl/. Hier vind je alles wat jij moet weten over het laten laseren van je ogen. Daarnaast kun je er ook terecht voor het laten uitvoeren van deze ingreep.

Post Author: admin