Site Loader

Op het moment dat je een vermoeden hebt dat je perceptief gehoorverlies hebt, is het een goed idee om een afspraak te maken met de hoorwinkel in Den Haag. Perceptief gehoorverlies is niet te genezen, maar om ervoor te zorgen dat het niet erger wordt is de hulp van een audicien zeker gewild. Perceptief gehoorverlies is, in tegenstelling tot aangeboren gehoorverlies, door iedereen op te lopen gedurende je hele leven. Wanneer je de oren blootstelt aan harde geluiden verhoog je de kans op gehoorschade. Een groot deel van de bevolking heeft er dan ook last van, in verschillende maten. 

Ga langs bij de audicien

Om vast te kunnen stellen in hoeverre je last hebt van gehoorschade, ga je langs bij de audicien in de hoorwinkel in Den Haag. Deze zal een aantal testen met je doen om te kijken wat je nog wel en niet kunt horen. Pas wanneer is vastgesteld dat er sprake is van gehoorschade kunnen er namelijk volgende stappen genomen worden. Perceptief gehoorverlies behandelen kan op een hoop manieren, het is dus van belang dat de oorzaak vastgesteld wordt. 

Medicijnen bij ziekte

Wanneer het gehoorverlies wordt veroorzaakt door een ontsteking in het binnenoor, kunnen medicijnen voorgeschreven worden. Deze zullen de infectie behandelen en vaak komt het gehoor weer terug. Dit is dus een tijdelijk probleem. In dit geval is perceptief gehoorverlies behandelen te doen met medicijnen, maar dit is niet altijd het geval. 

Hoortoestellen bij schade

Als de schade aan het gehoor niet komt door een ontsteking, is het dus een permanente beschadiging aan de haarcellen. Wanneer je langsgaat bij de hoorwinkel in Den Haag kan dit ook vastgesteld worden. Medicijnen zullen in dit geval niets kunnen doen. Een hoortoestel is nodig om het gehoor te verbeteren. Deze zal speciaal voor jouw oren gemaakt worden zodat het precies past. Je kunt kiezen voor hoortoestellen die in je oorkanaal gaan, maar ook die buiten de oorschelp zitten. Perceptief gehoorverlies behandelen kan dus op allerlei manieren, samen met de audicien zal je de beste oplossing vinden. 

Post Author: admin