Site Loader

Houd jij van kinderen en word je altijd super vrolijk wanneer je een baby ziet? Kan je niet wachten om zelf moeder te worden of ben je al moeder en vind je dit het meest geweldige gevoel? Dan is een vacature Kraamzorg misschien wel iets voor jou.

Wat is kraamzorg?

Misschien weet je niet goed wat er allemaal in de kraamzorg is inbegrepen? Wel, kraamzorg begint vanaf de geboorte. Als kraamverzorger help je de moeder bij de bevalling en hierna tot 8 dagen na de geboorte van het kind. Zij helpt de moeder met allerhande taken over hoe je baby zo goed mogelijk te verzorgen. Zo leert zij hoe je baby een bad te geven, aan- en uitkleden, luiers verwisselen, ondersteuning bij flessen- en borstvoeding, gebruik van medicatie en nagelverzorging en ook de lichaamsverzorging van de moeder. Je kan het zien als een soort personal coach te zijn van jonge moeders die opleidingen geeft over de verzorging van de baby.

Hoe word ik kraamverzorger?

Indien je momenteel nog geen diploma hebt van kraamverzorger maar dit wel wilt uitvoeren als job, is het zeker nog niet te laat. Je kan namelijk makkelijk een carrière switch maken door een 1,5 jarige opleiding te volgen tot kraamverzorger. Deze opleiding focust niet alleen op studeren maar ook op de praktische kant. Namelijk het werken in de zorg. Zo leer je meteen vanaf het begin hoe het er op de werkvloer aan toe gaat waardoor je veel sneller mee bent met alles en officieel kan beginnen werken als kraamverzorger. Indien je zelf al een verzorgende bent met diploma, heb je maar 5 maanden nodig om je om te scholen tot kraamverzorger. Meer informatie kan je vinden op de Geboortezorg Academie.

Zijn er wel genoeg job mogelijkheden?

Er staan ongelofelijk veel vacatures online over heel Nederland voor ziekenhuizen die op zoek zijn naar kraamverzorgers. Ook indien je zelf nog geen diploma hebt, zijn ze ook bereid leerlingen aan te nemen en deze zelf op te leiden tot kraamverzorgers. Kraamverzorging is namelijk cruciaal voor beginnende moeders om hen alles aan te leren over hoe de baby op de correcte en meest veilige manier te verzorgen. Iedereen moet dit namelijk leren in het begin maar indien je hierbij hulp krijgt, groeit het zelfvertrouwen sterk en snel.

Iets voor jou?

Ben je zelf een zorgend persoon? Heb je altijd al in de zorg willen werken maar wist je niet zeker of er wel genoeg job mogelijkheden waren? Of heb je nood aan een ander zorgend beroep dan dat wat je nu uitoefent? Het enige wat cruciaal is voor de job, is dat je van baby’s houdt en er geen probleem mee hebt er 24/7 mee bezig te zijn op je job. Denk je dat je dit geweldig zou vinden? Wel, dan is dit zeker iets voor jou!

Post Author: admin