Site Loader


Heb jij ook al langdurig last van je voeten of misschien wel je heupen of je onderrug maar heb je geen idee waar dit door komt? Een bezoek aan podotherapeut zou je hier wel eens mee kunnen helpen. Een podotherapeut is een specialist op het gebied van klachten aan de voeten, knieƫn, heupen en lage rug. Je kan bijvoorbeeld denken aan een therapie waarbij ze je zooltjes aan kunnen raden, werken met medical taping of schoenadvies geven.

Wanneer moet je naar een podotherapeut gaan?

Wanneer je langere tijd een bepaalde pijn of vermoeidheid in je voeten voelt is het wel aan te raden om een podotherapeut te gaan bezoeken. De volgende klachten zijn veel voorkomende klachten: Rug- knie- of heupklachten, Reuma in de voeten, voetproblemen bij diabetes en voetproblemen bij sporters. Er zijn verschillende soorten therapie die een podotherapeut toe kan passen wanneer je last hebt van 1 van deze klachten.

Hoe gaat een bezoek aan de podotherapeut?

Omdat er veel verschillende klachten zijn en daardoor ook veel verschillende manieren om deze te behandelen zal er bij het eerste bezoek altijd een gesprek plaats vinden om te achterhalen wat de klachten zijn en hoe ze ontstaan zodat er een gericht onderzoek gedaan kan worden en de podotherapeut met een gerichte behandelplan kan komen. Na dit eerste gesprek ga je gericht werken aan het plan om de klachten te verminderen.

Wordt podotherapie vergoed?

Je krijgt niet standaard een vergoeding voor podotherapie. Dit zit vaak wel in een aanvullende verzekering maar dan is het dus erg afhankelijk van welk aanvullend pakket je gekozen hebt. Wanneer je dus geholpen wil worden zul je dit vaak zelf moeten betalen. Maar wanneer je hierdoor van je klachten af geholpen kunt worden dan lijkt mij dit het wel waard om te doen.

 Post Author: admin