Site Loader

Het is in de praktijk perfect mogelijk dat je er op bepaalde momenten achter komt dat je huidige tanden en kiezen niet meer te redden zijn. Voor heel wat mensen geldt dat ze in die situatie vrezen dat ze de overstap moeten maken naar een regulier kunstgebit. In menig aantal gevallen is het echter mogelijk om de keuze te maken om implantaten te laten plaatsen waarop kronen of bijvoorbeeld een brug kan worden bevestigd. Overweeg jij ook om een tandimplantaat te laten plaatsen, maar wil je daar in eerste instantie graag wat meer over te weten komen? Dan is het zonder meer een aanrader om ervoor te kiezen om de hieronder aanwezige informatie nog even door te nemen. 

Wat is een tandimplantaat precies? 

Laat ons om te beginnen eerst even kijken naar wat een tandimplantaat nu precies is. Het betreft hier een implantaat dat de vorm heeft van een schroef. Ze is doorgaans gemaakt van het materiaal titanium en wordt geplaatst in de plaats van de eigen wortel. Het is mogelijk om deze implantaten zowel in de boven- als in de onderkaak te plaatsen. Vervolgens is het zo dat er uiteindelijk op deze schroef een bepaalde constructie zal komen te staan. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van implantaten heeft betrekking tot het feit dat het kaakbot niet alleen geheel gezond, maar ook volledig intact kan worden gehouden. Dat is bij het realiseren van een standaard kunstgebit helaas niet het geval. Hierbij zal het kaakbot namelijk langzaam maar zeker wegslijten. 

Gegarandeerd een goed vastzittende constructie 

Wanneer je gebruik gaat maken van een tandimplantaat zal je tot de vaststelling komen dat de constructie uitstekend vast zal komen te zitten. Dat is bij een regulier kunstgebit natuurlijk heel wat minder het geval. Daarbij loop je dan ook het risico dat het gebit vrij eenvoudig kan gaan verschuiven of los kan komen te zitten. Mede omwille van deze reden is een oplossing met implantaten niet of nauwelijks te onderscheiden van je eigen tanden of kiezen. Het belangrijkste voordeel dat het gevolg is van een tandimplantaat voorzien heeft dan ook betrekking tot een herwonnen zelfvertrouwen. 

Implantaten gaan een leven lang mee 

Er zijn met zekerheid nog heel wat meer voordelen verbonden aan de keuze voor het laten plaatsen van een tandimplantaat. Wanneer je ze goed verzorgd zal je namelijk tot de vaststelling komen dat deze zomaar een leven lang mee kunnen gaan. Dit heeft als gevolg dat er in vergelijking met de vele verschillende alternatieven op de markt geen sprake is van een tijdelijke, maar wel van een permanente oplossing. Wanneer dit voor jou ook als muziek in de oren klinkt is dit zonder twijfel alweer een extra goede reden om te kiezen voor de realisatie van een tandimplantaat. 

Alle voordelen van een tandimplantaat op een rijtje 

De hierboven terug te vinden informatie zal je ongetwijfeld al duidelijk hebben gemaakt dat er menig aantal niet onbelangrijke voordelen verbonden zijn aan de keuze voor een tandimplantaat. De exacte voordelen waar je op kan rekenen hebben we hieronder nog even voor je opgesomd:

  • Ze zit uitstekend vast in de mond; 
  • Het is een duurzame oplossing voor de lange termijn;
  • Het gevoel van de eigen tanden kan sterk worden benaderd;
  • Je kan zonder probleem alles eten en drinken; 
  • Het kaakbot wordt volledig gezond en intact gehouden;
  • Een prima oplossing wanneer de eigen wortels ontbreken;

Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, er zijn in de praktijk zonder twijfel meer dan voldoende interessante voordelen verbonden aan de keuze voor het gebruik van een implantaat voor gebitsrenovatie

Post Author: admin