Site Loader

Voor velen van ons is slecht zicht een dagelijkse strijd. We loensen om de TV te zien, we zitten op de eerste rij in elke bioscoop en we vermijden het nemen van foto’s omdat we weten dat onze bril ons zal afleiden. Het is dus geen wonder dat steeds meer mensen een ooglaserbehandeling overwegen. Gelukkig heeft de medische wetenschap een lange weg afgelegd en is ooglaseren nu een van de meest uitgevoerde electieve operaties ter wereld. Maar is het veilig? Laten we dat uitzoeken.

Hoe veilig is ooglaseren?

Ooglaseren is een zeer veilige en effectieve manier om uw gezichtsvermogen te verbeteren. Volgens de American Refractive Surgery Council is meer dan 98% van alle ooglaser procedures succesvol. Complicaties van de operatie zijn zeer zeldzaam, maar kunnen bestaan uit problemen met zien ‘s nachts, tijdelijke droogheid of roodheid in de ogen, en het zien van halo’s rond fel licht. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen binnen enkele weken of maanden.

Zijn er risico’s?

Zoals bij elke vorm van chirurgie zijn er altijd risico’s aan verbonden. De meest voorkomende complicatie van een ooglaserbehandeling is de zogenaamde “regressie”, die optreedt wanneer uw zicht na de operatie weer begint te verslechteren. Regressie wordt meestal veroorzaakt door over- of ondercorrectie, wat kan gebeuren als u een ongewoon grote refractiefout heeft of als uw ogen anders genezen dan verwacht. Regressie kan meestal worden gecorrigeerd met een andere laser chirurgische procedure.

Een andere mogelijke complicatie is “ectasie”, een zeer zeldzame aandoening die optreedt wanneer het hoornvlies na de operatie zwak wordt en naar buiten puilt. Dit kan ernstige zichtproblemen veroorzaken en er kan zelfs een hoornvliestransplantatie nodig zijn om dit te corrigeren. Ectasia komt meestal alleen voor bij mensen met extreem dunne hoornvliezen of die roken.

Wat zijn de kosten?

De actuele kosten voor het laten laseren van je ogen kun je vinden op https://www.visusoogkliniek.nl/tarieven/. Om je een idee te geven wat de kosten gemiddeld zullen zijn, is het goed te kijken naar een aantal factoren. Zo is het mede afhankelijk van het feit of je voor één of twee ogen gaat. Gemiddeld ligt de prijs per oog op zo’n 1200 tot 1500 euro.

Post Author: admin