Site Loader

voel je je als een reptiel in je droge, schilferige huid? Iedereen kan een droge huid ervaren. In feite komt deze huidaandoening vaker voor dan u zich misschien realiseert. Wanneer het lichaam te veel vocht verliest, of geen vocht kan vasthouden, wordt de huid droog. Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat onze huid droog wordt: leeftijd, omgeving, erfelijkheid, onjuiste huidverzorging en zelfs onze levensstijlkeuzes. Gelukkig zijn er veel manieren om deze onaangename toestand te bestrijden, zodat je je huid kunt revitaliseren, je natuurlijke schoonheid kunt herstellen en je weer comfortabel kunt voelen.

Huidverzorgingstips voor je gezicht


Veel mensen ervaren een droge huid op hun gezicht. Sommige mensen proberen het te verdoezelen, wat de droogte vaak erger kan maken. Wanneer de huid uitgedroogd is, worden rimpels, acnelittekens en huiduitslag meestal meer zichtbaar of zelfs overdreven, waardoor dat tijdloze uiterlijk verdwijnt. Dus wat kun je doen om van een droge huid op je gezicht af te komen? Hier zijn een paar tips voor gezichtsverzorging die kunnen helpen:

Breng natuurlijke producten op je gezicht zoals natuurlijke oliën zoals avocado, amandel, olijf, jojoba, kokosnoot of lijnzaad aan op de huid na het douchen of baden. Terwijl je huid nog een beetje vochtig is, breng je een ruime hoeveelheid van je favoriete natuurlijke olie aan op je huid. Dit zal helpen vocht vast te houden en de huid langer vochtig te houden.
Honing helpt de huid te hydrateren, verzachten en strakker te maken. Giet een kleine hoeveelheid honing op je vingers en breng het rechtstreeks aan op het getroffen gebied met een lichte tikbeweging. Spoel na een paar minuten af ​​met warm water en dep het gebied droog met een zachte doek. Je kunt vijf minuten voor een warme douche of een warm bad ook honing aanbrengen op droge plekken op het gezicht. Breng een kleine hoeveelheid natuurlijke olie aan terwijl het gebied nog vochtig is.
Combineer twee eetlepels olijfolie, vier eetlepels bruine suiker en een eetlepel honing. Breng een paar minuten zacht aan op het droge gezicht in een cirkelvormige beweging. Spoel voorzichtig af met warm water, dep vervolgens droog en breng een natuurlijke vochtinbrengende crème aan.
Breng een gezichtsmasker aan met gepureerde avocado of bananen.
Aloë Vera wordt vaak gebruikt om de geïrriteerde huid te kalmeren, maar het heeft ook het vermogen om zelfs de droogste, schilferige huid te hydrateren. Breng een dunne laag aan op het droge gebied. Laat het ongeveer 15 tot 20 minuten zitten. Gebruik warm water om gel die niet in je huid is opgenomen af ​​te spoelen.
Vochtinbrengende crèmes en crèmes kunnen ook een geweldige remedie zijn voor een droge huid. Lees het etiket voordat u een vochtinbrengende crème koopt. Niet alle moisturizers zijn hetzelfde gemaakt en sommige ingrediënten zijn gunstiger dan andere. Hier zijn enkele ingrediënten om naar te zoeken en waarom:
Lanoline, vaseline, dimethicon en minerale olie zijn allemaal verzachtende middelen. Deze ingrediënten voegen een beschermende olieachtige laag op de huid toe die helpt om water in de huid vast te houden.
Glycerine, lecithine en propyleenglycol zijn bevochtigingsmiddelen. Bevochtigingsmiddelen werken door water in de buitenste lagen van de huid te trekken.
Hyaluronzuur helpt de huid om vocht vast te houden.
Ceramiden zijn vetzuurmoleculen die van nature in de buitenste laag van de huid worden aangetroffen. Ze helpen vocht vast te houden en de huid soepel te houden. Lage niveaus van ceramiden in de huid kunnen een droge, schilferige huid veroorzaken, waardoor ceramiden een essentieel ingrediënt zijn in een rijke vochtinbrengende crème.
Gezichtsacne en droge huid
Problemen met acne? Uw huid kan vatbaar zijn voor acne, wat betekent dat uw poriën gemakkelijk verstopt raken vanwege het type huid dat u heeft. U kunt een vette huid, een droge huid of een combinatie van een droge en vette huid hebben. Een vette huid zorgt ervoor dat de poriën verstopt raken en een droge huid zorgt voor een gebrek aan vocht wat leidt tot een gevoelige huid en puistjes. Het behandelen van uw vette, droge of droog-vette huid met de juiste remedies zoals hierboven vermeld, kan acne in het gezicht helpen voorkomen en verminderen. Microdermabrasie kan acnelittekens en een droge huid helpen verminderen. Als acnebehandeling is microdermabrasie ook een geweldig preventief hulpmiddel.

Post Author: admin