Site Loader

Als je een gokverslaving hebt, vraag je je misschien af ​​hoe je zo verslaafd bent geraakt. Hoe is dit bij jou gebeurd? Hoe ben je zo diep in een dergelijke verslaving terechtgekomen? Je was zeker niet van plan om deze gokverslaving te hebben. Het onderzoeken van de oorzaken kan u helpen stoppen.

Er zijn veel oorzaken voor verslaving aan gokken die ertoe kunnen hebben geleid dat u aan een gokverslaving bent bezweken. Sommige zijn duidelijk, maar sommige zijn niet zo duidelijk. De oorzaken die het gemakkelijkst te zien zijn, zijn ongelukkigheid en uw ontevredenheid met het leven. Het kan ook zijn dat u een negatieve gebeurtenis heeft meegemaakt die uw gokverslaving heeft veroorzaakt. De niet-schijnbare oorzaken van uw verslaving zijn type A-persoonlijkheid en negatieve gedachten die in uw onderbewustzijn zijn begraven.

Laten we eerst eens kijken naar de schijnbare oorzaken van uw gokverslaving. Als je ongelukkig en ontevreden bent met je leven, heb je de neiging om iets buiten jezelf te zoeken om je gelukkig te voelen. Dit kan het punt zijn wanneer u zich wendt tot een verslaving zoals gokken. Je bent op zoek naar die directe oplossing om gelukkig en tevreden te worden. Helaas is deze onmiddellijke oplossing niet van lange duur. Het is wat het is – direct! Je moet andere dingen vinden die je geluk zullen brengen. Je moet leren genieten van de kleine dingen in het leven. Vind dingen om naar uit te kijken, behalve gokken.

Een andere duidelijke oorzaak van uw gokverslaving kan te maken hebben met een negatieve gebeurtenis in uw leven. Deze gebeurtenis heeft mogelijk uw verslaving veroorzaakt. Het kan het verlies van je baan, het verlies van een partner of het verlies van materiële dingen zijn geweest. Je verdriet over je verlies kan de aanleiding zijn. Het is belangrijk om hulp te zoeken, of een uitstekend zelfhulpboek te lezen, om met je verlies om te gaan om het los te laten. Door los te laten kun je groeien en leven voor de toekomst.

Laten we nu eens kijken naar de niet-schijnbare oorzaken van uw gokverslaving. Mogelijk hebt u een type “A” persoonlijkheid. Het is dit type persoonlijkheid dat je drijft om door te gaan met gokken. Je wilt winnen. Je denkt dat als je maar genoeg gokt, je de sleutel tot winnen zult ontdekken. Je denkt dat je het geheim hebt ontgrendeld om de gokautomaten te winnen, de truc om op de paarden te wedden of dat je het beste pokerface voor Texas Hold’em hebt ontwikkeld. Je weet zeker dat je je gokverslaving onder controle hebt. Het is toch allemaal maar een spelletje? Op dit punt moet je onthouden dat gokken is wat het is: een gok. Er is geen zekere manier om te winnen.

Een andere niet-schijnbare oorzaak van je gokverslaving kunnen negatieve berichten zijn die diep in je onderbewustzijn zijn begraven. Toen je jong was, is je misschien verteld dat kaarten een taboe was; dat als je zou kaarten, je zou opgroeien met een gokverslaving. Er is je misschien ook verteld dat als je ook maar één lottoticket zou kopen, je een gokker zou worden. Als deze negatieve berichten regelmatig aan u zouden worden doorgegeven, zouden ze in uw onderbewustzijn zijn geworteld en zult u uw leven dienovereenkomstig hebben geleefd. De beste manier om deze negatieve berichten te elimineren is door middel van hypnose/hypnotherapie. Een hypnotherapeut kan deze negatieve berichten naar buiten brengen en corrigeren.

Bij het onderzoeken van de oorzaken van je gokverslaving hoop ik dat je een uitweg kunt vinden. Je KUNT deze verslaving overwinnen! Je kunt winnen! Ik deed. Lees hier meer

Post Author: admin