Site Loader

Wanneer je al een diploma hebt in de zorgsector en op zoek bent naar een nieuwe job, dan kan een job als bedrijfsarts misschien interessant zijn. Het is een uitdagende job waarbij geen enkele dag hetzelfde is.

Wat doet een bedrijfsarts?

Een bedrijfsarts is een arts die samenwerkt met bedrijven. Wanneer een werknemer langdurig ziek is, kan een bedrijf beroep doen op de arts om de ziekte van de persoon in kwestie te evalueren. Hij of zij kijkt wat de werknemer nog kan en hoe hij eventueel terug aan het werk zou kunnen.

Daarnaast kan een bedrijfsarts ook in gesprek gaan met de werkgever om enkele maatregelen te nemen om de werkplek veiliger te maken om op deze manier bepaalde ziektes te voorkomen.

Wat is het verschil tussen bedrijfsartsen en arboartsen?

Arboartsen zijn net zoals bedrijfsartsen ook dokters, maar in tegenstelling tot bedrijfsartsen zijn ze niet gespecialiseerd in arbeid en gezondheid bedrijfsgeneeskunde. Arboartsen mogen dus enkel werken onder supervisie van een bedrijfsarts.

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Ben je klaar om de uitdaging als bedrijfsarts aan te gaan? Op co2work.nl staan er verschillende bedrijfsarts vacatures waar je op kan reageren. Zij kiezen ervoor om een uitgebreid stappenplan te volgen voor je aan de slag kan als bedrijfsarts. Zo zijn ze zeker dat er een goede match is tussen jou als bedrijfsarts en het bedrijf waarmee je zou samenwerken.

Zo is er na het sollicitatiegesprek de mogelijkheid om in sommige gevallen een dag of een aantal dagen mee te lopen bij jouw potentiƫle werkgever. Dit is de beste manier om te kijken of een goede samenwerking eventueel mogelijk is.

Post Author: admin