Site Loader

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging dan is werken als thuishulp misschien wel iets voor jou. Als je werkende bent als thuishulp helpt je oudere mensen, mensen met een handicap of mensen die ziek zijn of in een revalidatieproces zitten. De werkzaamheden die horen bij de functie thuishulp zijn het helpen van de mensen met hun dagelijkse activiteiten. Dit kunnen activiteiten zijn zoals het opmaken van een bed, het wassen van de ramen, het stofzuigen van de vloer en ga zo maar door. Doordat je als thuishulp met mensen werkt is iedere dag weer anders.

Welke taken heb je als thuishulp

Als thuishulp heb je heel afwisselend werk doordat iedere cliënt natuurlijk anders is. Samen met de cliënt wordt er een schema opgesteld over de taken die gedaan worden. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de cliënt een paar taken zelf wilt blijven doen en een paar taken wilt laten overnemen. Ook kan het zo zijn dat de cliënt graag samen de taken uit wilt voeren. Als thuishulp help je de cliënt om het huis schoon en leefbaar te maken. De taken kunnen daarom bestaan uit het schoonmaken, maar ook uit het opmaken van het bed, het doen van de was of het koken. 

Het opbouwen van een band met de cliënt

Wanneer je werkzaam bent als thuishulp kom je in de meeste gevallen bij de mensen thuis. Het kan ook zijn dat je langs gaat in een zorginstelling. Doordat je bij de mensen thuis komt bouw je vanzelf een band op met de cliënt. Dit maakt het werk niet alleen voor jezelf maar ook voor de cliënt erg leuk! Wil je graag gaan werken als thuishulp, dan zijn er verschillende Thuishulp vacatures te vinden. Het werken als thuishulp is een erg gewaardeerd beroep. Door jouw aanwezigheid kan het zijn dat de cliënt een last minder heeft en hierdoor minder stress heeft. 

De voordelen van het werk als thuishulp 

Het voordeel als thuishulp is dat je dit goed kan combineren met een studie of ander werk. Dit komt doordat de uren als thuishulp erg flexibel zijn. Ook kom je bij verschillende mensen wat het werk erg afwisselend maakt. Ieder mens is natuurlijk verschillend en heeft zijn of haar eigen manier van doen en laten. Als thuishulp kan je echt wat beteken voor andere mensen die jouw hulp goed kunnen gebruiken. 

Wanneer je als cliënt huishoudelijk hulp nodig hebt dan kan je dit via de gemeente aanvragen. Deze aanvraag kan telefonisch gedaan worden, via de website of door een bezoekje te brengen. Aan de hand van uw persoonlijke situatie wordt er gekeken of u in aanmerking komt met thuishulp.

Post Author: admin